laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Praliner fyllda med godis

Publicerad 2016-10-23 15:45:00 i Allmänt, Praliner,

Denna gång har jag gjort två sortes praliner där en är fylld med polkamarshmallows och chokladganache och en där det även tillkom en lakritskola (ursprunsrecept från Fredriks fika).
 
Polkamarshmallows, se tidigare recept (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/october/praliner-och-godis.html)
Pralinskal, se tidigre recept (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html)
 
Lakritskola
2,5 dl socker
2,5 dl grädde
2,5 msk glukos
1 dl lakritspulver (jag ersatte ca 1 msk med salmiakpulver)
15 g smör
 
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm.
Blanda allt utom smöret i en kastrull & koka kolan till 124°C. Ta sedan av den från värmen & blanda i smöret.
Häll kolan i formen & låt svalna i rumstemperatur.
 
Chokladganache
1 dl grädde
100 g mörk choklad
 
Hacka chokladen & lägg i en skål. Värm upp grädden tills den kokar & häll den sedan över chokladen. Blanda tills chokladen är glansig, lägg plastfolié över och låt svalna i rumstemperatur.
 
Gjut skalen enligt tidigare instruktion och fyll med marshmallow, därefter kola & slutligen ganache. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela