Praliner fyllda med godis
Denna gång har jag gjort två sortes praliner där en är fylld med polkamarshmallows och chokladganache och en där det även tillkom en lakritskola (ursprunsrecept från Fredriks fika).
Polkamarshmallows, se tidigare recept (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/october/praliner-och-godis.html)
Lakritskola
2,5 dl socker
2,5 dl grädde
2,5 msk glukos
1 dl lakritspulver (jag ersatte ca 1 msk med salmiakpulver)
15 g smör
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15x20 cm.
Blanda allt utom smöret i en kastrull & koka kolan till 124°C. Ta sedan av den från värmen & blanda i smöret.
Häll kolan i formen & låt svalna i rumstemperatur.
Chokladganache
1 dl grädde
100 g mörk choklad
Hacka chokladen & lägg i en skål. Värm upp grädden tills den kokar & häll den sedan över chokladen. Blanda tills chokladen är glansig, lägg plastfolié över och låt svalna i rumstemperatur.
Gjut skalen enligt tidigare instruktion och fyll med marshmallow, därefter kola & slutligen ganache.

