Havreflarn
Inspiration hämtad från: https://recept.se/recept/glutenfria-havreflarn-med-nutella
2 dl havregryn (glutenfria)
1 dl havremjöl (glutenfritt, finns det inte glutenfritt så kan man mixa havregryn i matberedare/blender till ett mjöl)
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen & tillsätt resten av ingredienserna. Rör till en slät smet.
Klicka upp smeten på bakpappersklädd plåt. Tänk på avståndet mellan kakorna, de flyter ut en del under gräddningen.
Grädda i mitten av ugnen i 6–7 minuter, eller tills flarnen är gyllenbruna.
Låt de nygräddade kakorna svalna på plåten innan de lossas.
För att få runda flarn kan kanten varsamt föras in när de är varma direkt från ugnen.
Ät som de är, bre något gott på & lägg ihop två eller krossa över glass.
De går bra att frysa in, lägg en bit bakplåtspapper emellan så de inte klibbar ihop & ta fram en stund innan de ska ätas.

