laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Kärleksmums

Publicerad 2023-07-24 09:48:17 i Allmänt, Bakverk,

Recept & inspiration är från nogluforme.

Kaka

225g Smör

200g Mjölk

5st Ägg

280g Strösocker

170g Rismjöl

42g Potatismjöl

43g Majsmjöl

7g Xantangummi

4g Bikarbonat

50g Kakao

14g Vaniljsocker

15g Bakpulver

Glasyr

30g Kaffe, starkt

45g Mjölk

75g Smör

20g Kakao

14g Vaniljsocker

300g Florsocker

40g Kokos


Sätt ugnen på 175°c.
Klä en form ca 25x30cm med bakplåtspapper.
Väg upp de torra ingredienserna, förutom socker & blanda. 
Smält smöret & tillsätt mjölken, ställ åt sidan.
Väg upp ägg & socker, vispa vitt & pösigt, ca 5 min.
Sikta mjölblandningen i äggmixen & vispa på låg hastighet tills slät.
Tillsätt smörmjölken & vispa på låg hastighet till en slät smet.
Häll smeten i formen, jämna ut & sätt in i ugnen.
Baka i ca 30-35minuter, känn med sticka så kakan är torr, då är den redo att ta ut.

När kakan svalnat, gör iordning glasyren. 
Väg upp de torra ingredienserna, förutom kokosen & blanda.
Smält smöret, tillsätt kaffet & mjölken.
Sikta ner de torra ingredienserna i smöret & rör glasyren slät.
Låt glasyren svalna ca 5 min.
Bred ut glasyren på kakan & toppa med kokos. 
Låt svalna innan du skär i den så att glasyren stelnat.
Förvara i kylskåp ett par dagar eller frys in i portionsbitar. 
(null)

(null)
(null)

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela