laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Polkamarshmallows

Publicerad 2016-10-21 20:57:00 i Allmänt, Godis,

I detta inlägg finns recept på polkamarshmallows som senare kommer att användas i en pralin tillsammans men en lakritskola och chokladganache.
 
Polkamarshmallows
2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl strösocker
1 ½ dl vit sirap
3 msk vatten
75 g krossade polkagrisar
röd hushållsfärg
olja (till formen)
florsocker 
 
Blanda gelatinpulver med 1 dl vatten i en skål & låt stå 10 min. Blanda socker, sirap & 3 msk vatten i en kastrull. Rör om & låt koka upp, låt sedan koka i 1½ min & rör om ett par gånger under tiden. 
Häll gelatinet & den varma sockervätskan i en stor vispskål, använd fördelaktigen en degblandare med visp. Vispa på låg effekt tills gelatinet lösts upp. Vispa sedan på högsta effekt i 10-15 min. Tillsätt de krossade polkagrisarna på slutet & röd hushållsfärg efter eget tycke. 
Pensla en form, ca 20x20 cm & en slickepott med olja. Häll smeten i formen och täck helt med plastfolié & låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar. 
Klipp marshmallowsen i mindre bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i en tätslutande burk i rumstemperatur.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela