Polkamarshmallows
I detta inlägg finns recept på polkamarshmallows som senare kommer att användas i en pralin tillsammans men en lakritskola och chokladganache.
Polkamarshmallows
2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
4 dl strösocker
1 ½ dl vit sirap
3 msk vatten
75 g krossade polkagrisar
röd hushållsfärg
olja (till formen)
florsocker
Blanda gelatinpulver med 1 dl vatten i en skål & låt stå 10 min. Blanda socker, sirap & 3 msk vatten i en kastrull. Rör om & låt koka upp, låt sedan koka i 1½ min & rör om ett par gånger under tiden.
Häll gelatinet & den varma sockervätskan i en stor vispskål, använd fördelaktigen en degblandare med visp. Vispa på låg effekt tills gelatinet lösts upp. Vispa sedan på högsta effekt i 10-15 min. Tillsätt de krossade polkagrisarna på slutet & röd hushållsfärg efter eget tycke.
Pensla en form, ca 20x20 cm & en slickepott med olja. Häll smeten i formen och täck helt med plastfolié & låt stå i rumstemperatur minst 3 timmar.
Klipp marshmallowsen i mindre bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i en tätslutande burk i rumstemperatur.

