laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Pralin med nougat & karamelliserade hasselnötter

Publicerad 2017-01-02 10:23:00 i Allmänt, Praliner,

Då det tar ett tag att beskriva metoden för att gjuta de själva pralinskalen hänvisar jag er till ett av mina tidigare inlägg där detta beskrivs. http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html
  
Jag fyllde 72 st praliner med denna fyllning & fick fortfarande en del kvar.
 
200 g rostade hasselnötter
8 msk ljust muscavado socker
4 msk vatten
1 tsk havssalt
 
400 g mjölkchoklad
1 dl grädde
 
Jag gjorde karamelliseringen i 4 omgångar för att underlätta. 
Lägg socker, vatten & salt i en stekpanna. Låt koka ca 3-5 min, utan att röra om (vicka ev på pannan lite lätt för att jämna ut karamelliseringen).
Lägg i nötterna & rör om.
Lägg över nötterna på en plåt med bakplåtspapper & lå svalna.
 
När de är svalnade är det dags att göra nötcremen. 
Ta hälften av nötterna & lägg i fördelaktigen en matberedare & kör till en slät massa. Tillsätt lite olja för att få den lenare. 
 
Gör nu en ljus chokladganache. Hacka mjölkchokladen & lägg i en skål. 
Värm grädden tills den kokar & häll den då över chokladen. Låt stå någon sekund och rör sedan om till en blank ganache. 
Låt svalna. 
 
När ganachen har svalnat, rör då i nörcremen & hacka de karamelliserade nötterna som är kvar & rör även ner dem i nougaten. 
 
I nedan bilder är även övriga två praliner som var med i årets julask med, de presenteras i två separata inlägg. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela