laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Mjölkchoklad pralin med fransknougatfyllning

Publicerad 2016-07-01 13:23:00 i Praliner,

Jag har tidigare lagt ut hur skalen gjuts (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html) så här kommer beskrivning av en fyllning med mjölkchoklad och fransk nougat. 
Börja med att göra den franska nougaten.
 
2,75 dl strösocker
1 dl flytande honung
1 dl glykos
1 dl vatten
2 st små äggvitor
0,5 dl strösocker
Florsocker att pudra med.
 
Koka 2,75 dl strösocker, honung, glykos & vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 148°C. 
Vispa under tiden äggvitorna och 0,5 dl strösocker till en luftig och krämig marängsmet. Vispa inte för hårt & använd den flata vispen/blandaren i din köksmaskin för enklast hantering.
Häll sedan sockerblandningen långsamt i en tunn stråle över marängsmeten och vispa i ca 10 minuter tills den svalnat & känns vit & lite luftig.
Pudra florsocker på ett bakplåtspapper i en 20*20 cm form.
Bred ut smeten, pudra igen ovanpå och lägg slutligen över ett bakplåtspapper och platsfolie över.
Tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna till dagen efter.
 
Fransk nougat 
Mjölkchoklad
Mandelspån
 
När skalen är gjutna, smält mjölkchoklad och klipp den franska nougaten och blanda i mjölkchokladen & tillsätt mandelspån. Mängden beror på hur många praliner som ska fyllas.
Klicka i fyllningen i pralinerna, lägg på ett lager choklad för botten och de är klara. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela