laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Macarons

Publicerad 2015-11-19 22:48:00 i Bakverk, Förbättrat recept,

Mina bästa macarons hittills! 
Gjorde en variant med en förbättrad päronsmörkräm och en med en förbättrad citronsmörkräm med en kärna av lemon curd. 
Recept på macaronsen se tidigare inlägg (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2015/november/macrons-tre-olika-smorkram.html), dock var de bara i ugnen 10,5 min då vi har en ny ugn. Recept på lemon curd så använde jag mig utan samma som till lemon meringue cheesecake
 
Päronsmörkräm
100g rumstempererat smör
100g philadelphia
3,5 tsk päronessence 
3dl florsocker
 
Citronsmörkräm (eftersom jag hade en kärna av lemoncurd denna gång är det inte så mycket citron i själva krämen). 
75g rumstempererat smör
100g philadelphia
2,5dl florsocker
Lite skal och saft av citron
 
För båda recepten; börja att vispa ihop smör och philadelphia och tillsätt sedan resten och vispa till en slät kräm. Är krämen för lös tillsätt mer florsocker men smaka då av extra så krämen håller smaken av päron/citron. Låt krämen stå i kylen en stund för att sätta sig. 
För citronen, spritsa smörkräm runt kanten av en macarondel, lägg sedan en klick lemon curd i mitten och sätt sedan ihop delen med en som matchar i storlek. 
För päronen, spritsa smörkräm på en hel macarondel och sätt sedan ihop delen med en som matchar i storlek. 
 





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela