Macarons
Mina bästa macarons hittills!
Gjorde en variant med en förbättrad päronsmörkräm och en med en förbättrad citronsmörkräm med en kärna av lemon curd.
Recept på macaronsen se tidigare inlägg (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2015/november/macrons-tre-olika-smorkram.html), dock var de bara i ugnen 10,5 min då vi har en ny ugn. Recept på lemon curd så använde jag mig utan samma som till lemon meringue cheesecake.
Päronsmörkräm
100g rumstempererat smör
100g philadelphia
3,5 tsk päronessence
3dl florsocker
Citronsmörkräm (eftersom jag hade en kärna av lemoncurd denna gång är det inte så mycket citron i själva krämen).
75g rumstempererat smör
100g philadelphia
2,5dl florsocker
Lite skal och saft av citron
För båda recepten; börja att vispa ihop smör och philadelphia och tillsätt sedan resten och vispa till en slät kräm. Är krämen för lös tillsätt mer florsocker men smaka då av extra så krämen håller smaken av päron/citron. Låt krämen stå i kylen en stund för att sätta sig.
För citronen, spritsa smörkräm runt kanten av en macarondel, lägg sedan en klick lemon curd i mitten och sätt sedan ihop delen med en som matchar i storlek.
För päronen, spritsa smörkräm på en hel macarondel och sätt sedan ihop delen med en som matchar i storlek.


