Snickerspralin
Pralinen är med ett skal av mörk choklad & innehåller 3 olika fyllningar, dekoren gjorde jag med tempererad mjölkchoklad som jag gjorde streck av med hjälp av en spritspåse. Recepten på fyllningar räcker till cirka 72 praliner beroende på storlek.
Jordnötskola
50g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
1 tsk vitvinsvinäger
Salta jordnötter efter smak, ca 1-1,5dl
Jordnötsfluff
1 burk marshmallowfluff
1 dl jordnötsmör med bitar
Mjölkchokladganache
200 g mjölkchoklad
0,5 dl grädde
Pralinskal
100g tempererad mjölkchoklad
1200g tempererad mörk choklad för 72 praliner (400g per omgång, 24*3 praliner)
Börja med jordnötskolan.
Blanda alla ingredienser utom jordnötterna i en kastrull.
Rör om & koka på medelvärme till 120°C, rör om då & då.
Hacka jordnötterna grovt & häll i kolan när den är uppe i rätt temperatur.
Häll kolan i en spritspåse & låt kallna i rumstemperatur tills den kan användas.
Gör därefter ganachen.
Hacka mjölkchokladen & lägg i en bunke.
Koka upp grädden & häll över mjölkchokladen.
Låt blandningen stå cirka 1 minut & rör sedan om tills ganachen är slät.
Häll upp i en spritspåse & låt kallna i rumstemperatur tills den kan användas.
Gör till sist fluffet.
Rör ihop marshmallowfluff & jordnötssmör.
Värm cirka 30 sek i micron & lägg i en spritspåse.
Gör pralinskal enligt beskrivning i ett av mina tidigare inlägg http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html
Dekoren görs genom att temperera mjölkchoklad & häll i en spritspåse.
Klipp upp spritspåsen & dra snabbt två streck över alla hål i formen.
Fyll sedan skalen först med kolan, därefter fluffet & sist ganachen innan pralinerna lockas.
Pralinerna håller cirka 1 månad & jag föredrar att förvara dem i plåtburkar i kylen.


