Mintpralin
Pralinen är med ett skal av mörk choklad & innehåller 2 olika fyllningar, dekoren gjorde jag med tempererad vit choklad som jag sedan drog med pekfingret iklädd plasthandske. Recepten på fyllningar räcker till cirka 72 praliner beroende på storlek.
Mintcreme
ca 1-1,5 dl vispgrädde
ca 6 dl florsocker
10-15 droppar pepparmyntsolja
Mörk chokladganache
30g honung
300g mörk choklad
200 ml vispgrädde
Pralinskal
150g tempererad vit choklad
1200g tempererad mörk choklad för 72 praliner (400g per omgång, 24*3 praliner)
Börja med ganachen.
Hacka chokladen & lägg i en bunke.
Koka upp grädden tillsammans med honungen & häll över chokladen.
Låt blandningen stå cirka 1 minut & rör sedan om tills ganachen är slät.
Häll upp i en spritspåse & låt kallna i rumstemperatur tills den kan användas.
Gör därefter mintcremen.
Blanda alla ingredienser till önskad konsistens.
Häll mintcremen i en spritspåse & förvara i kylen tills den ska användas.
Gör pralinskal enligt beskrivning i ett av mina tidigare inlägg http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html
Dekoren görs genom att temperera vit choklad, ha en platshanske på ena handen & doppa pekfingret i chokladen för att sedan dra ett mönster i pralinformen.
Fyll sedan skalen först med mintcreme & sedan ganache innan pralinerna lockas.
Pralinerna håller cirka 1 månad & jag föredrar att förvara dem i plåtburkar i kylen.

