Praliner med smak av crème brûlée
Hur man gjuter skalen har jag skrivit i ett tidigare inlägg, se länk, jag valde att göra mjölkchokladskal till denna fyllning. Här nedan följer en beskrivning av fyllningen & dess tillvägagångssätt, det som ska göras är en vit choklad ganache & karamelliserat socker.
300 g vit choklad
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
2 dl socker (jag använde bara vanligt strösocker denna gång)
400 g mjölkchoklad till skalen
Börja med den ganachen, hacka chokladen & lägg i en bunke.
Koka upp grädde & vaniljpulver.
Häll grädden över chokladen, låt stå en liten stund & mixa samman till en slät ganache med stavmixer.
Det karamelliserade sockret görs bäst i kastrull. Häll i allt socker & sätt på medeltemperatur.
När sockret börjat smälta rör om i massan.
Sockret är klart när det är bärnstensfärgat men utan att ha blivit bränt så håll koll.
Klä en plåt med bakplåtspapper & häll sockermassan därpå och bred ut till ett tunt lager.
Låt svalna, bryt sedan i mindre bitar & mortla karamellen till lagom storlek för pralinen.
När ganachen är svalnad rör i karamellen & nu är fyllningen klar.

