laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Praliner med smak av crème brûlée

Publicerad 2017-03-17 18:26:55 i Allmänt, Bakverk,

pralinskal

Hur man gjuter skalen har jag skrivit i ett tidigare inlägg, se länk, jag valde att göra mjölkchokladskal till denna fyllning. Här nedan följer en beskrivning av fyllningen & dess tillvägagångssätt, det som ska göras är en vit choklad ganache & karamelliserat socker.


300 g vit choklad
1,5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver

2 dl socker (jag använde bara vanligt strösocker denna gång) 

400 g mjölkchoklad till skalen

Börja med den ganachen, hacka chokladen & lägg i en bunke.
Koka upp grädde & vaniljpulver. 
Häll grädden över chokladen, låt stå en liten stund & mixa samman till en slät ganache med stavmixer. 

Det karamelliserade sockret görs bäst i kastrull. Häll i allt socker & sätt på medeltemperatur. 
När sockret börjat smälta rör om i massan. 
Sockret är klart när det är bärnstensfärgat men utan att ha blivit bränt så håll koll. 
Klä en plåt med bakplåtspapper & häll sockermassan därpå och bred ut till ett tunt lager. 
Låt svalna, bryt sedan i mindre bitar & mortla karamellen till lagom storlek för pralinen. 
När ganachen är svalnad rör i karamellen & nu är fyllningen klar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela