laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Pralin med mjölkchoklad ganache & rostad hasselnöt

Publicerad 2016-11-05 19:34:00 i Allmänt, Praliner,

Ytterligare en pralin!
 
Mjölkchoklad ganache
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde
 
Hacka chokladen och lägg i en rostfri skål. 
Koka upp grädden. Häll den över chokladen & låt stå en liten stund, rör sedan om tills den är glansig. 
Täck skålen med plastfolié och låt svalna i  rumstemperatur.
 
Rosta lika många hasselnötter som praliner du ska göra. Gnugga bort ev löst skal med handen.
 
Gjut pralinskalen enligt tidigare instruktion: http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html
 
Lägg en liten klick ganache i pralinskalet och lägg sedan ner en hasselnöt i varje skal & fyll dem sedan med ganache.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela