laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Vit chokladpralin fylld med jordgubbscurd

Publicerad 2016-07-23 16:50:00 i Praliner,

Jag har tidigare lagt ut hur skalen gjuts (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html) så här kommer beskrivning av en jordgubbscurd att fylla pralinen med.
 
200 g jordgubbar
2,5 dl strösocker
1 st lime (saft och skal)
2 st ägg
80 g smör
1 msk Maizena majsstärkelse 
 
Fyll en kastrull med vatten för ett vattenbad och låt vattnet koka upp. Sätt i en metallbunke som täcker kastrullen.
Skiva jordgubbarna och lägg i bunken. Häll på sockret & riv ner limeskalet samt pressa ur limesaften i bunken. 
Rör om tills sockret har lösts upp & knäck i ett ägg i tagen och rör om. Tillsätt smöret & tillsist rör ner Maizenan, rör tills allt är ordentligt blandat. 
Låt sjuda i ca 15 minuter tills curden tjocknat, den kommer tjockna ytterligare i kylen.
När curden är klar häll över den i en burk, täck för och låt svalna i kylskåp. 
Dagen efter kan den användas som fyllning i praliner. Till dessa praliner använde jag mig utan Bonvita rismjölkschoklad. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela