Vit chokladpralin fylld med jordgubbscurd
Jag har tidigare lagt ut hur skalen gjuts (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html) så här kommer beskrivning av en jordgubbscurd att fylla pralinen med.
200 g jordgubbar
2,5 dl strösocker
1 st lime (saft och skal)
2 st ägg
80 g smör
1 msk Maizena majsstärkelse
Fyll en kastrull med vatten för ett vattenbad och låt vattnet koka upp. Sätt i en metallbunke som täcker kastrullen.
Skiva jordgubbarna och lägg i bunken. Häll på sockret & riv ner limeskalet samt pressa ur limesaften i bunken.
Rör om tills sockret har lösts upp & knäck i ett ägg i tagen och rör om. Tillsätt smöret & tillsist rör ner Maizenan, rör tills allt är ordentligt blandat.
Låt sjuda i ca 15 minuter tills curden tjocknat, den kommer tjockna ytterligare i kylen.
När curden är klar häll över den i en burk, täck för och låt svalna i kylskåp.
Dagen efter kan den användas som fyllning i praliner. Till dessa praliner använde jag mig utan Bonvita rismjölkschoklad.
