Pralin med citronkola & lakritskross
5 3/4 dl strösocker
3 st citroner
125 g smör
350 g vit choklad
200 g kokosfett
½ påse Turkisk peppar
Tvätta & riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull.
Presa sedan ur all saft ur citronerna ner i kastrullen.
Koka upp socker, saft & skal tills sockret har smält.
Sila sockerlagen, gör rent kastrullen & häll tillbaka blandningen i kastrullen.
Pensla med kallt vatten på kanterna av kastrullen för att förhindra sockret att karamelliseras under koktiden.
Låt sjuda upp & koka upp till 115°C.
Tärna i smöret i blandningen & låt fortsätta koka upp till 120°C.
Hacka den vita chokladen & ner den i smeten, rör smeten blank.
Tärna ner kokosfettet & låt smälta under omrörning.
När smeten är blank häll upp den i en form klädd i bakplåtspapper & låt svalna.
Krossa den Turkiska pepparn med mortel.
Fyll pralinskalen med kola och sedan lite krossad Turkisk peppar i botten innan locket gjuts på.
I nedan bilder är även övriga två praliner som var med i årets julask med, de presenteras i två separata inlägg. Askarna köper jag från pralinaskar.se.


