Kärleksmums
Recept & inspiration är från nogluforme.
Klä en form ca 25x30cm med bakplåtspapper.
Väg upp de torra ingredienserna, förutom socker & blanda.
När kakan svalnat, gör iordning glasyren.
Väg upp de torra ingredienserna, förutom kokosen & blanda.
Smält smöret, tillsätt kaffet & mjölken.
Sikta ner de torra ingredienserna i smöret & rör glasyren slät.
Låt glasyren svalna ca 5 min.
Bred ut glasyren på kakan & toppa med kokos.
Låt svalna innan du skär i den så att glasyren stelnat.
Förvara i kylskåp ett par dagar eller frys in i portionsbitar.
Kaka
225g Smör
200g Mjölk
5st Ägg
280g Strösocker
170g Rismjöl
42g Potatismjöl
43g Majsmjöl
7g Xantangummi
4g Bikarbonat
50g Kakao
14g Vaniljsocker
15g Bakpulver
Glasyr
30g Kaffe, starkt
45g Mjölk
75g Smör
20g Kakao
14g Vaniljsocker
300g Florsocker
40g Kokos
Klä en form ca 25x30cm med bakplåtspapper.
Väg upp de torra ingredienserna, förutom socker & blanda.
Smält smöret & tillsätt mjölken, ställ åt sidan.
Väg upp ägg & socker, vispa vitt & pösigt, ca 5 min.
Sikta mjölblandningen i äggmixen & vispa på låg hastighet tills slät.
Tillsätt smörmjölken & vispa på låg hastighet till en slät smet.
Häll smeten i formen, jämna ut & sätt in i ugnen.
Baka i ca 30-35minuter, känn med sticka så kakan är torr, då är den redo att ta ut.
Väg upp ägg & socker, vispa vitt & pösigt, ca 5 min.
Sikta mjölblandningen i äggmixen & vispa på låg hastighet tills slät.
Tillsätt smörmjölken & vispa på låg hastighet till en slät smet.
Häll smeten i formen, jämna ut & sätt in i ugnen.
Baka i ca 30-35minuter, känn med sticka så kakan är torr, då är den redo att ta ut.
När kakan svalnat, gör iordning glasyren.
Väg upp de torra ingredienserna, förutom kokosen & blanda.
Smält smöret, tillsätt kaffet & mjölken.
Sikta ner de torra ingredienserna i smöret & rör glasyren slät.
Låt glasyren svalna ca 5 min.
Bred ut glasyren på kakan & toppa med kokos.
Låt svalna innan du skär i den så att glasyren stelnat.
Förvara i kylskåp ett par dagar eller frys in i portionsbitar.



