laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Äppelpaj

Publicerad 2019-07-25 13:34:48 i Allmänt, Bakverk,

Med inspiration från Från skog till bord av Gabriel Jonsson, men omarbetat recept för att vara glutenfritt.

4 äpplen, skalade & tunt skivade
½ dl mandelmjöl
½ dl Maizena (majsstärkelse)
½ dl havregryn
½ dl strösocker
½ dl riven mandelmassa
100 g smör
Malen kanel (efter smak)

Vaniljsås eller vaniljglass

Värm ugnen till 200  °C
Smörj en pajform eller annan ugnsfast form.
Blanda mandelmjöl, Maizena, havregryn, strösocker & mandelmassa i en skål. 
Skala & skiva äpplena, lägg sedan äppelskivorna i formen & pudra över kanel efter smak. 
Strö över mjölblandningen. 
Hyvla smöret med hjälp av osthyvel & täck pajen med smöret.
Grädda pajen i 20–30 minuter tills den fått en fin och knäckig yta.
Servera varm med vaniljglass eller vaniljsås.

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela