laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Äppelpaj

Publicerad 2019-07-25 13:34:48 i Allmänt, Bakverk,

Med inspiration från Från skog till bord av Gabriel Jonsson, men omarbetat recept för att vara glutenfritt.

4 äpplen, skalade & tunt skivade
½ dl mandelmjöl
½ dl Maizena (majsstärkelse)
½ dl havregryn
½ dl strösocker
½ dl riven mandelmassa
100 g smör
Malen kanel (efter smak)

Vaniljsås eller vaniljglass

Värm ugnen till 200  °C
Smörj en pajform eller annan ugnsfast form.
Blanda mandelmjöl, Maizena, havregryn, strösocker & mandelmassa i en skål. 
Skala & skiva äpplena, lägg sedan äppelskivorna i formen & pudra över kanel efter smak. 
Strö över mjölblandningen. 
Hyvla smöret med hjälp av osthyvel & täck pajen med smöret.
Grädda pajen i 20–30 minuter tills den fått en fin och knäckig yta.
Servera varm med vaniljglass eller vaniljsås.

(null)


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela