Äppelpaj
Med inspiration från Från skog till bord av Gabriel Jonsson, men omarbetat recept för att vara glutenfritt.
4 äpplen, skalade & tunt skivade
½ dl mandelmjöl
½ dl Maizena (majsstärkelse)
½ dl havregryn
½ dl strösocker
½ dl riven mandelmassa
100 g smör
Malen kanel (efter smak)
Vaniljsås eller vaniljglass
Värm ugnen till 200
°C.
Smörj en pajform eller annan ugnsfast form.
Blanda mandelmjöl, Maizena, havregryn, strösocker & mandelmassa i en skål.
Skala & skiva äpplena, lägg sedan äppelskivorna i formen &
pudra över kanel efter smak.
Strö över mjölblandningen.
Hyvla smöret med hjälp av osthyvel & täck pajen med smöret.
Grädda pajen i 20–30 minuter tills den fått en fin och knäckig yta.
Servera varm med vaniljglass eller vaniljsås.
