Hamburgerbröd
Receptet är ursprungligen från, Baka nytt: Ännu godare bröd utan gluten av Jessica Frej & Maria Blohm.
Receptet räcker till 8 bröd
15g färsk jäst
500g kallt vatten
230g potatismjöl
70g majsmjöl
20g socker
2 tsk salt
15g fiberhusk
½ tsk xantangummi
Topping
Sesamfrön
1 ägg
1 msk mjölk
Salt
Lös upp jästen i vatten & blanda i övriga ingredienser utom fiberhusk & xantangumi.
Vispa ner fiberhusk & xantangummi under omrörning & blanda väl.
Låt degen jästa i en bunke täckt med plast i cirka 1 timme.
Baka ut degen i sparsamt med rismjöl & dela i 8 lika stora delar.
Forma degen till hamburgerbröd.
Vispa samman ägget med mjölken & en nya salt, pensla sedan bröden med blandningen.
Strö över sesamfrön.
Klä 1-2 plåtar med bakplåtspapper & låt bröden jäsa i 1 timme.
Värm ugnen till 225°C.
Grädda hamburgerbröden i 20 minuter.
Låt bröden svalna under en ren kökshandduk.
