Brödkakor
Receptet är ursprungligen från, Baka nytt: Ännu godare bröd utan gluten av Jessica Frej & Maria Blohm.
Receptet räcker till 4 brödkakor
12g färsk jäst
400g kallt vatten
20g ljus sirap
130g havremjöl
130g rismjöl
50g potatismjöl
½ tsk salt
2 tsk brödkrydda
15g fiberhusk
Lös upp jästen i vatten & blanda i resten av ingredienserna utom fiberhusk.
Vispa ner fiberhusken under omrörning & blanda väl.
Låt degen jäsa i en bunke täckt med plast i cirka 2 timmar.
Dela degen i 4 lika stora delar.
Kavla ut delarna i havremjöl till cirka 1cm tjocka kakor & nagga dem med en gaffel.
Klä två plåtar med bakplåtspapper, lägg bröden på dem & jäs i 1 timme.
Sätt igång ugnen på 225°C.
Grädda brödet i ugnen i 25 minuter.
Låt svalna under en kökshandduk.
