laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Chocolate chip cookies

Publicerad 2019-08-25 15:54:18 i Allmänt, Bakverk,

Inspiration & ursprungsrecept från Älskar att baka

Receptet ger ca 25 kakor

200g rumstempererat smör
2 dl muscavadosocker (jag använde ljust)
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk majsstärkelse
2 dl mandelmjöl
2 dl rismjöl 
2 dl potatismjöl
1 tsk xantangummi
250-300g choklad (jag tog 50/50 av 55%-ig & 70%-ig)

Sätt ugnen på 175°C.
Hacka chokladen grovt.
Blanda de torra ingredienserna, förutom sockret i en skål. 
Vispa smöret & sockret fluffigt, ca 5 minuter.
Knäck i äggen & vispa samman.
Tillsätt de torra ingredienserna & rör samman degen. 
Tillsätt chokladen & rör in i degen.
Använd exempelvis en glasskopa, skopa upp deg & lägg som bollhalvor med stort mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i ca 10 minuter.
Tag ut kakorna & låt svalna på galler med bakplåtspapper under. 

Det går utmärkt att frysa in kakdegen. Gör bollhalvor av den resterande degen och frys in styckvis på ett bakplåtspapper för att när de är frysta lägga över i en påse eller burk och förvara i frysen. När det sen är dags att baka av, lägg degen på ett bakplåtspapper och grädda på 175°C i 12-15 minuter. 
(null)
(null)

(null)

(null)






Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela