laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Piroger

Publicerad 2018-03-10 13:27:54 i Allmänt, Bröd,

Från boken: Laga nytt : pasta, pizza, paj & pirog utan gluten. Av Maria Blohm & Jessica Frej


Receptet ger ca 6-9 piroger
Deg
20g jäst
350g vatten
150g rismjöl
50g majsmjöl
150g potatismjöl
1/2tsk salt
75g smör
10g xantangummi
10g fiberhusk
Ägg till pensling 
Rismjöl till utbakning

Fyllning går bra med valfri men i detta recept har jag fyllt med nedan. 
400g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk skivade champinjoner
1 förpackning krossade tomater
2msk ketchup 
4msk chilisås
1/2 köttbuljong
Salt, peppar & chiliflakes efter smak
Riven ost

Lös upp jästen i vattnet i en bunke.
Vispa i övriga ingredienser med elvisp ett par minuter till en jämn deg. 
Låt degen jäsa i bunken under plast i 2 timmar. 
Gör fyllningen. 
Hacka gul lök och vitlök & fräs i olja. 
Tillsätt champinjonerna & köttfärsen, stek till önskad stekgrad. 
Tillsätt krossade tomater, chilisås, ketchup, köttbuljong & kryddor. 
Låt puttra en stund & ställ till sidan medan degen jäser klart. 
Starta ugnen på 200grader. 
Häll ut lite rismjöl på bordet & dela upp degen i 6-9 bitar. 
Kavla eller tryck ut degen till rundlar. 
Fyll degen med fyllningen. 
För att göra vikta prioger, lägg fyllningen med lite ricen ost på toppen på ena sidan, vik över andra & tryck ihop kanten med en gaffel. 
För att göra öppna piroger, lägg fyllningen i mitten & tryck upp kanterna så fyllningen hålls på plats, toppa med lite ost. 
Vispa upp ett ägg & pensla pirogerna. 
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i ugnen ca 20-25min. 
Låt svalna. 
Om de inte ska ätas direkt går de bra att frysa in & tina senare. 
(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela