Tårta
Ursprungsrecept från Jessica Frej & Maria Blohms bok, Nytt fikabröd: baka gott utan gluten.
Springform 22-24cm
4 ägg
180g socker
150g potatismjöl
1 1/2tsk bakpulver
Smör till formen
Sätt ugnen på 175grader.
Smöra springformen & lägg gärna bakplåtspapper i botten för att kakan enkelt ska lossna.
Vispa ägg & socker poröst/fluffigt tills det är en vit smet, det tar ca 5 minuter med elvisp.
Blanda potatismjöl med bakpulver & sikta i det i äggblandningen.
Vänd sedan smeten så mjölet fördelas jämt utan klumpar, men rör inte så luften försvinner då är risken att kakan inte reser sig.
Häll smeten i formen & ställ direkt in den i mitten av ugnen.
Grädda i ca 35min.
Ta ut formen & låt den färdiga tårbotten svalna.
Dela sedan tårtbotten i tre delar & fyll med valfri fyllning.
Denna tårta är fylld med ett lager mosade bananer, sedan jordgubbssylt & grädde på toppen samt runt om. Slutligen täckt med ett marsipanlock & dekorerat med florsocker & jordgubbar.


