laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Tårta

Publicerad 2018-06-23 00:41:13 i Bakverk,

Ursprungsrecept från Jessica Frej & Maria Blohms bok, Nytt fikabröd: baka gott utan gluten.

Springform 22-24cm
4 ägg
180g socker
150g potatismjöl 
1 1/2tsk bakpulver
Smör till formen

Sätt ugnen på 175grader. 
Smöra springformen & lägg gärna bakplåtspapper i botten för att kakan enkelt ska lossna.
Vispa ägg & socker poröst/fluffigt tills det är en vit smet, det tar ca 5 minuter med elvisp.
Blanda potatismjöl med bakpulver & sikta i det i äggblandningen. 
Vänd sedan smeten så mjölet fördelas jämt utan klumpar, men rör inte så luften försvinner då är risken att kakan inte reser sig. 
Häll smeten i formen & ställ direkt in den i mitten av ugnen. 
Grädda i ca 35min.
Ta ut formen & låt den färdiga tårbotten svalna. 
Dela sedan tårtbotten i tre delar & fyll med valfri fyllning. 
Denna tårta är fylld med ett lager mosade bananer, sedan jordgubbssylt & grädde på toppen samt runt om. Slutligen täckt med ett marsipanlock & dekorerat med florsocker & jordgubbar. 

(null) (null)


(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela