laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Sirapslimpa

Publicerad 2018-01-03 09:04:54 i Bröd,

Recept ur Jessica Frej & Maria Blohms bok Nytt bröd : baka gott utan gluten

500 g kall mjölk
20 g jäst
100 g mörk sirap
300 g bovetemjöl
50 g maizena
2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
40 g fiberhusk/psylliumfröskal

Blanda mjölk, jäst, sirap, bovetemjöl, maizena, salt & brödkrydda till en jämn deg, använd gärna en visp.
Vispa i fiberhusk/psylliumfröskal.
Låt degen vila i bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
Forma degen till en limpa & pudra över bovetemjöl.
Lägg limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Låt limpan vila i 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda mitt i ugnen i 45 minuter på 200 grader.
Låt limpan svalna helt, gärna till dagen efter innan det äts då det annars fortfarande är kladdigt på insidan. 

(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela