Sirapslimpa
Recept ur Jessica Frej & Maria Blohms bok Nytt bröd : baka gott utan gluten
Vispa i fiberhusk/psylliumfröskal.
Låt degen vila i bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
Forma degen till en limpa & pudra över bovetemjöl.
Lägg limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Låt limpan vila i 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda mitt i ugnen i 45 minuter på 200 grader.
Låt limpan svalna helt, gärna till dagen efter innan det äts då det annars fortfarande är kladdigt på insidan.
500 g kall mjölk
20 g jäst
100 g mörk sirap
300 g bovetemjöl
50 g maizena
2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
40 g fiberhusk/psylliumfröskal
Vispa i fiberhusk/psylliumfröskal.
Låt degen vila i bunke täckt med plast i ca 2 timmar.
Forma degen till en limpa & pudra över bovetemjöl.
Lägg limpan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Låt limpan vila i 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda mitt i ugnen i 45 minuter på 200 grader.
Låt limpan svalna helt, gärna till dagen efter innan det äts då det annars fortfarande är kladdigt på insidan.
