laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Knäck

Publicerad 2018-12-10 17:27:05 i Allmänt, Godis,

2dl ljus sirap
2dl vispgrädde
2dl strösocker
Hackade mandlar
Knäckformar
Valfri topping, jag valde denna gång, havssalt, chiliflakes & saltlakritspulver.

Blanda samman sirap, socker & grädde i en kastrull & koka upp till önskad temperatur. Jag föredrar 130°C för en hårdare men ändå seg knäck, vill man ha en mjukare krämig knäck koka till ca 122-125°C, eller 140-145°C för en ännu hårdare knäck med enbart lite seghet i mitten. 
Ställ under tiden upp knäckformar på ett värmetåligt underlag.
När knäcken nått önskad temperatur, blanda i hackade mandlar.
Fördela sedan med hjälp av en sked ut knäcken i formarna & lägg på ev topping med jämna mellanrum. 
Låt svalna i rumstemperatur & förvara sedan i kylen. 
(null)

(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela