Ostfrallor
Receptet jag använt är från Maria Blohm & Jessica Frejs bok, Baka nytt: Ännu godare bröd utan gluten.
Receptet räcker till ca 6 stora frallor.
350g kallt vatten
20g färsk jäst
150g rismjöl
50g majsmjöl
150g potatismjöl
50g rumstempererat smör
20g rapsolja
1 äggvita
10g socker
1tsk salt
10g fiberhusk
10g xantangummi
100g riven ost av valfri sort
Lägg alla ingredienser utom fiberhusk & xantangummi i en bunke & vispa allt med aningen elvisp eller vingen i degblandaren. Vispa i ca 5 minuter.
Tillsätt fiberhusk och xantangummi & vispa ytterligare 1 minut såndet blir en deg.
Blanda i hälften av osten (50g).
Låt degen jäsa i bunken övertäckt med plast i ca 3 timmar.
Sätt ugnen på 220°C.
Dela degen i 6 delar & forma dem till frallor, blöt händerna med kallt vatten om degen klibbar.
Platta till frallorna något & toppa med resterande os (50g).
Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper & låt dem jäsa i ca 1 timme.
Grädda dem mitt i ugnen i 30 minuter.
Ta ut brödet & låt svalna på ett galler under en bakduk innan du äter av frallorna.

