laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Ostfrallor

Publicerad 2017-10-29 11:17:54 i Bröd,

Receptet jag använt är från Maria Blohm & Jessica Frejs bok, Baka nytt: Ännu godare bröd utan gluten.

Receptet räcker till ca 6 stora frallor.
350g kallt vatten
20g färsk jäst
150g rismjöl
50g majsmjöl
150g potatismjöl
50g rumstempererat smör
20g rapsolja
1 äggvita
10g socker
1tsk salt
10g fiberhusk
10g xantangummi 
100g riven ost av valfri sort

Lägg alla ingredienser utom fiberhusk & xantangummi i en bunke & vispa allt med aningen elvisp eller vingen i degblandaren. Vispa i ca 5 minuter. 
Tillsätt fiberhusk och xantangummi & vispa ytterligare 1 minut såndet blir en deg. 
Blanda i hälften av osten (50g).
Låt degen jäsa i bunken övertäckt med plast i ca 3 timmar. 
Sätt ugnen på 220°C. 
Dela degen i 6 delar & forma dem till frallor, blöt händerna med kallt vatten om degen klibbar.
Platta till frallorna något & toppa med resterande os (50g). 
Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper & låt dem jäsa i ca 1 timme. 
Grädda dem mitt i ugnen i 30 minuter.
Ta ut brödet & låt svalna på ett galler under en bakduk innan du äter av frallorna. 
(null)
(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela