Formfranska
Receptet jag använt är från Maria Blohm & Jessica Frejs bok, Baka nytt: Ännu godare bröd utan gluten.
350g kallt vatten
20g färsk jäst
150g rismjöl
50g majsmjöl
150g potatismjöl
50g rapsolja
1 äggvita
5g socker
1 1/2tsk salt
10g fiberhusk
10g xantangummi
1-liters brödform
Mörka vallmofrön
Lägg alla ingredienser utom fiberhusk & xantangummi i en bunke & vispa allt med aningen elvisp eller vingen i degblandaren. Vispa i ca 5 minuter.
Tillsätt fiberhusk och xantangummi & vispa ytterligare 1 minut såndet blir en deg.
Lägg degen i en 1-litersform & strö över rikligt med vallmofrön.
Låt brödet vila i formen under en bakduk i ca 3 timmar.
Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 1 timme.
Ta ut brödet från formen & låt svalna på ett galler under en bakduk innan du äter av brödet.


