laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Formfranska

Publicerad 2017-10-29 09:14:59 i Bröd,

Receptet jag använt är från Maria Blohm & Jessica Frejs bok, Baka nytt: Ännu godare bröd utan gluten.

350g kallt vatten
20g färsk jäst
150g rismjöl
50g majsmjöl
150g potatismjöl
50g rapsolja
1 äggvita
5g socker
1 1/2tsk salt
10g fiberhusk
10g xantangummi 

1-liters brödform
Mörka vallmofrön

Lägg alla ingredienser utom fiberhusk & xantangummi i en bunke & vispa allt med aningen elvisp eller vingen i degblandaren. Vispa i ca 5 minuter. 
Tillsätt fiberhusk och xantangummi & vispa ytterligare 1 minut såndet blir en deg. 
Lägg degen i en 1-litersform & strö över rikligt med vallmofrön. 
Låt brödet vila i formen under en bakduk i ca 3 timmar. 
Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 1 timme. 
Ta ut brödet från formen & låt svalna på ett galler under en bakduk innan du äter av brödet. 


(null)
(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela