laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Ostfrallor

Publicerad 2017-10-29 11:17:54 i Bröd,

Receptet jag använt är från Maria Blohm & Jessica Frejs bok, Baka nytt: Ännu godare bröd utan gluten.

Receptet räcker till ca 6 stora frallor.
350g kallt vatten
20g färsk jäst
150g rismjöl
50g majsmjöl
150g potatismjöl
50g rumstempererat smör
20g rapsolja
1 äggvita
10g socker
1tsk salt
10g fiberhusk
10g xantangummi 
100g riven ost av valfri sort

Lägg alla ingredienser utom fiberhusk & xantangummi i en bunke & vispa allt med aningen elvisp eller vingen i degblandaren. Vispa i ca 5 minuter. 
Tillsätt fiberhusk och xantangummi & vispa ytterligare 1 minut såndet blir en deg. 
Blanda i hälften av osten (50g).
Låt degen jäsa i bunken övertäckt med plast i ca 3 timmar. 
Sätt ugnen på 220°C. 
Dela degen i 6 delar & forma dem till frallor, blöt händerna med kallt vatten om degen klibbar.
Platta till frallorna något & toppa med resterande os (50g). 
Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper & låt dem jäsa i ca 1 timme. 
Grädda dem mitt i ugnen i 30 minuter.
Ta ut brödet & låt svalna på ett galler under en bakduk innan du äter av frallorna. 
(null)
(null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela