Raw Snickersbars
Receptet kommer från Baka med Frida.
Receptet ger ca 12st bars om de görs i en limpform.
Botten:
3 dl cashewnötter, naturella
1 dl kokos
8 färska dadlar, urkärnade
1.5 msk raw agavesirap
Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa tills degen går samman men fortfarande har lite bitar i sig.
Tryck ut degen i en bakpapperklädd limpform.
Ställ in i frysen medan kolan görs.
Kola:
9 färska dadlar, urkärnade
0.5 dl jordnötssmör
0.25 dl mandelmjölk
2 tsk raw agavesirap
Mixa alla ingredienser i en matberedare.
Smeten ska bli ganska tjock & lite rinnig – tillsätt mer mandelmjölk vid behov.
Bred ut kolasmeten på botten och ställ tillbaka in i frysen medan chokladen till toppem smälts.
Topping:
1 dl jordnötter
100 g mörk choklad
Strö jordnötterna över kakan & tryck fast dem lite lätt.
Smält chokladen på låg värme över vattenbad & bred den sedan över kakan.
Låt stelna i kylskåp innan kakan kan skäras upp i bars.
