Drömtårta
Ett av de smidigaste bakverken jag ofta faller tillbaka på är drömtårta.
Rulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm
150 g smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 stor äggula eller 2 små
Rulltårta
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg & socker poröst.
Skikta mjöl, kakao & bakpulver & blanda samman.
Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ett tips är att vika in kanterna längst bakplåtspappret så smeten håller sig på plats & inte fastnar i kanterna på plåten.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Ett tips är att dra lite kallt vatten över pappret kakan gräddats på så lossnar den enklare.
Låt kakan kallna.
Smörkräm
Vispa smör & florsocker poröst tills det är luftigt & får en vit nyans.
Tillsätt vaniljsocker & rör ner äggula.
Bred fyllningen på kakan & rulla ihop den.
Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

