laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Pannacottapaj med passionsfrukt

Publicerad 2016-09-30 23:06:00 i Allmänt,

Ursprungsrecept från Arla men med en egen glutenfri pajbotten
 
Pajdeg
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g tärnat smör
1 ägg
0,5 dl vatten
 
Pannacotta
2 ½ gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
5 passionsfrukter
3/4 dl strösocker
 
4 passionsfrukter till garnering
 
Börja med pajdegen. 
Sätt ugnen på 175°C & smörj en springform på 24 cm.
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt smöret & kör i matberedare eller knåda förhand tills ingredienserna blandats. Tillsätt ägg & vatten och arbeta till en deg.
Tryck ut pajdegen i springformen, kaffla den & låt vila i kylskåp i ca 30 min. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. 
Ta ut pajdegen och låt svalna helt.
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Koka upp grädde & vaniljpulver. Rör i gelatinbladen.
Dela passionsfrukterna, gröp ur dem & blanda med socker i en buke.
Rör ner frukten med socker i gräddblandningen.
Häll smeten i det kalla pajskalet.
Låt stå kallt i minst 4 timmar tills fyllningen stelnat.
Garnera med passionsfruktskärnor innan servering. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela