Brownie med pekannötstäcke
Originalrecept från Roy Fares med glutenfria modifieringar.
Brownie
120 g smör
110 g ägg (2 st)
40 g kakao
3 g salt (0,5 tsk)
5 g bakpulver (1 tsk)
50 g byggd espresso (0,5 dl)
8 g vaniljsocker (1 msk)
220 g strösocker
100 g mandelmjöl
20 g kokosmjöl
5 g fiberhusk
Pekannötstäcke
60 g smör
75 g farinsocker
25 g glykos (2 msk)
15 g grädde (1 msk)
80 g pekannötter
Servera gärna med lättvispad grädde
Sätt ugnen på 180°C.
Smörj en springform på 22 cm i diameter.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Blanda kakao, salt & bakpulver i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget & rör till en jämn smet.
Tillsätt det smälta smöret, kaffe & strösocker. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl & fiberhusk, tillsätt det sedan i smeten och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen & grädda mitt i ugnen i 20 min.
När det är 10 min kvar för brownien i ugnen, börja med toppningen. Smält smör, faringsocke, glykos & grädde i en kastrull, låt småkoka under omrörning i 3-4 min. Ta av kastrullen från värmen & lägg i pekannötterna.
Ta ut brownien från ugnen & häll pekannötestäcket jämnt över kakan.
Höj värmen på ugnen till 200°C & grädda i ytterligare 8-10 min.
Ta ut och låt svalna helt innan avnjutning.

