laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Pralinfyllning passionsfruktscurd & ganache

Publicerad 2016-06-23 12:48:00 i Praliner,

Jag har tidigare lagt ut hur skalen gjuts (http://laktosglutenfritt.blogg.se/2016/june/pralinskal.html) så här kommer beskrivning av en tvådelad fyllning av passionsfrukt. 
 
Passionsfruktscurd
1 dl passionsfruktspuré (finns ofta fryst)
1 lime (skal & saft)
50 g smör
1 dl strösocker
2 st äggulor
 
Tina passionsfruktspurén. 
Riv limeskalet i en separat skål och pressa ut saften i bunken med passionsfrukten.
Koka upp vatten i en kastrull till ett vattenbad för att sjuda curden på, sänk värmen & låt vattnet sjuda. Lägg smöret i en rostfri bunke som täcker kastrullen och sätt den på vattenbadet så att smöret smälter. 
Ta kastrullen från plattan & blanda ner fruktköttet, limesaften, sockret & äggulorna i smöret under vispning. Sätt tillbaka kastrullen på plattan & vispa curden tills den tjocknar.
Blanda ner limeskalet och låt passionsfruktscurden svalna något innan du häller över den i en spritspåse & låter svalna ytterligare innan pralinskalen kan fyllas. 
 
Passionsfruktsganache
300 g mörk choklad
1,5 dl grädde
30 g honung 
140 g passionsfruktspuré (finns ofta i frysen)
80 g smör
 
Tina passionsfruktspurén
Finhacka chokladen & lägg i en bunke.
Koka upp grädde, honung & passionsfrukt. Häll över den hackade chokladen och vispa med stavmixer tills chokladen är smält. 
Dela det kalla smöret i bitar och mixa allt tills ganachen är slät. 
Häll ganachen i en spritspåse & låt svalna. 

När det är dags att fylla pralinerna, lägg ett lager med curd i ca halva pralinen. Ställ in dem i fysen en kort stund och lägg sedan nästa lager med ganache, spara en bit högst upp så det är möjligt att lägga en botten av choklad. 
 
 

(null)
(null)


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela