Granola med ingefära och lakrits
Originalreceptet är från: http://lesscarbs.se/lchf-frukost/recept-granola-med-ingefara-och-lakrits/
1 äggvita
120 g sötmandel
20 g skalade sesamfrön
50 g smör
70 g mandelmjöl
70 g kokosflingor
2-3 tsk lakritspulver
2-3 tsk torkad ingefära
1 nypa salt
20 g skalade sesamfrön
50 g smör
70 g mandelmjöl
70 g kokosflingor
2-3 tsk lakritspulver
2-3 tsk torkad ingefära
1 nypa salt
Sätt ugnen på 150°C
Hacka sötmandlarna.Vispa äggvitan bubblig & blanda sedan ner de torra ingredienserna.
Fördela smöret med fingrarna i blandningen tills konsistensen är sammanhängande.
Smula sedan granolan över en plåt med bakplåtspapper & in i ugnen cirka 15-20 minuter.
Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.
Fördela smöret med fingrarna i blandningen tills konsistensen är sammanhängande.
Smula sedan granolan över en plåt med bakplåtspapper & in i ugnen cirka 15-20 minuter.
Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.
Låt granolan svalna & förvara sedan i kylskåp i tätslutande burk. (Detta eftersom det är fett i granolan, då håller den sig fräsch)
Denna gången tog jag 3 tsk av både laktritspulver och ingefära men nästa gång kommer jag minska ingefäran något för att inte få en så intensiv smak. Jag använde mig av Kungmarkattas lakritspulver.
