laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Daim

Publicerad 2015-11-30 22:30:00 i Godis,

2,5dl socker
2,5dl ljus sirap
2,5dl grädde
 
Hackad mandel
Mjölkchoklad
 
Blanda ihop socker, sirap och grädde i en kastrull och koka upp till 140grader för en hård daim men som mjuknar när du tar den i munnen.Rör om då & då under kokningen. 
Häll sedan i lite hackad mandel, jag tog ca 1msk men det är efter egen smak. Häll sedan massan på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i kylen tills knäcken är hård. 
Bryt sedan isär knäcken i lagom stora bitar och pensla med smält mjölkchoklad och in i kylen igen innan du lägger bitarna i en burk. Viktigt är att lägga bakplåtspapper mellan lagerna av daim så de inte klibbar ihop. 
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela