laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Daim

Publicerad 2015-11-30 22:30:00 i Godis,

2,5dl socker
2,5dl ljus sirap
2,5dl grädde
 
Hackad mandel
Mjölkchoklad
 
Blanda ihop socker, sirap och grädde i en kastrull och koka upp till 140grader för en hård daim men som mjuknar när du tar den i munnen.Rör om då & då under kokningen. 
Häll sedan i lite hackad mandel, jag tog ca 1msk men det är efter egen smak. Häll sedan massan på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i kylen tills knäcken är hård. 
Bryt sedan isär knäcken i lagom stora bitar och pensla med smält mjölkchoklad och in i kylen igen innan du lägger bitarna i en burk. Viktigt är att lägga bakplåtspapper mellan lagerna av daim så de inte klibbar ihop. 
 




Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela