Fröknäcke
Fröknäcke
3 dl solroskärnor
1 dl krossade linfrön
1 dl sesamfrön
1 1/2 dl pumpakärnor
4 msk fiberhusk
5 dl vatten
Salt (någon nypa vanligt och flingsalt)
160 grader
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och låt "degen" svälla i ca 10 minuter.
Dela "degen" i två delar och lägg på varsin plåt med bakplåtspapper.
Tryck ut "degen" med handen eller en slickepott, se dock till att det inte blir för tunn då knäcket lättare ramlar sönder när det är färdigt.
Strö sedan lite flingsalt över "degen" och tryck ner med handen.
Grädda på 160 grader i ca 1 h och 15 min, om du har varmluftsugn kan du köra båda plåtarna samtidigt på varmluft.
Knäcket är klart när det enkelt lossnar från bakplåtspappret och inte känns segt på någon del.
Låt knäcket svalna på galler innan du bryter dem i lagom stora bitar och förvarar i en burk.
1 dl krossade linfrön
1 dl sesamfrön
1 1/2 dl pumpakärnor
4 msk fiberhusk
5 dl vatten
Salt (någon nypa vanligt och flingsalt)
160 grader
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och låt "degen" svälla i ca 10 minuter.
Dela "degen" i två delar och lägg på varsin plåt med bakplåtspapper.
Tryck ut "degen" med handen eller en slickepott, se dock till att det inte blir för tunn då knäcket lättare ramlar sönder när det är färdigt.
Strö sedan lite flingsalt över "degen" och tryck ner med handen.
Grädda på 160 grader i ca 1 h och 15 min, om du har varmluftsugn kan du köra båda plåtarna samtidigt på varmluft.
Knäcket är klart när det enkelt lossnar från bakplåtspappret och inte känns segt på någon del.
Låt knäcket svalna på galler innan du bryter dem i lagom stora bitar och förvarar i en burk.
