laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Cakepops mjukpepparkaka med apelsinchoklad

Publicerad 2015-12-17 10:10:00 i Bakverk, Jul,

Börja med att göra en mjukpepparkaka, detta rescept tog jag från Nytt fikabröd av Jessica Frej & Maria Blohm. 
 
3 ägg 
180 g farinsocker
75 g smör
55 g maizena majsstärkelse
50 g majsmjöl
40 g mandelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 msk vaniljsocker
50 g mjölk
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
1 krm nejlika
 
Värm ugnen till 200°C.
Vispa ägg och farinsocker poröst med en elvisp, ca 5 min.
Smält smöret och vispa ner samtliga ingredienser i ägg & sockerblandniningen. 
Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna helt.
 
Cakepops
1 Mjukpepparkaka
100 g cream cheese
Rivet apelsinskal
200 g mjölkchoklad
Klubbpinnar
 
Smula sönder den mjuka pepparkakan i en bunke och blanda ner cream cheese. Rör ner lite rivet apelsinskal efter smak.
Forma blandningen till bollar och ställ dem kallt i ca. 30 minuter. 
Smält chokladen och ta ut bollarna från kylen, stock ner en klubbpinne och doppa dem sedan i mjölkchokladen, se till att det täcker ordentligt. Jan använde ig utan ev sked för att få choklad runt hela vilket även gav ett svepmönster på cakepopsen. 
Ställ på bakplåtspapper i kylen och låt stelna. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela