Cakepops mjukpepparkaka med apelsinchoklad
Börja med att göra en mjukpepparkaka, detta rescept tog jag från Nytt fikabröd av Jessica Frej & Maria Blohm.
3 ägg
180 g farinsocker
75 g smör
55 g maizena majsstärkelse
50 g majsmjöl
40 g mandelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 msk vaniljsocker
50 g mjölk
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
1 krm nejlika
Värm ugnen till 200°C.
Vispa ägg och farinsocker poröst med en elvisp, ca 5 min.
Smält smöret och vispa ner samtliga ingredienser i ägg & sockerblandniningen.
Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter.
Låt kakan svalna helt.
Cakepops
1 Mjukpepparkaka
100 g cream cheese
Rivet apelsinskal
200 g mjölkchoklad
Klubbpinnar
Smula sönder den mjuka pepparkakan i en bunke och blanda ner cream cheese. Rör ner lite rivet apelsinskal efter smak.
Forma blandningen till bollar och ställ dem kallt i ca. 30 minuter.
Smält chokladen och ta ut bollarna från kylen, stock ner en klubbpinne och doppa dem sedan i mjölkchokladen, se till att det täcker ordentligt. Jan använde ig utan ev sked för att få choklad runt hela vilket även gav ett svepmönster på cakepopsen.
Ställ på bakplåtspapper i kylen och låt stelna.

