Korvbröd
Receptet har jag tagit ur Jessica Frej & Maria Blohms bok, Baka nytt: ännu godare bröd utan gluten.
Receptet är för 12 st korvbröd.
20 g färsk jäst
350 g kallt vatten
40 g rapsolja
130 g rismjöl
60 g majsmjöl
150 g potatismjöl
1½ tsk salt
10 g socker
10 g fiberhusk
1 tsk xantangummi
Lös upp jästen i vattnet & blanda i övriga ingredienser utan fiberhusk & xantangummi.
Vispa ner fiberhusk & xantangummi under omrörning & blanda väl.
Låt degen jäsa i en bunke täckt med plast i 1 timme.
Baka ut degen i sparsamt med rismjöl & forma till 12 st korvbröd. Gör korvbröden ungefär 15 cm långa.
Låt korvbröden jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper i 1 timme.
Grädda i ugnen på 225°C i 20 minuter.
Låt svalna under en kökshanduk & servera direkt när de svalnat av.
De var rikitigt goda när de var avsvalnade men alla gick inte åt så vi kommer även att testa & tina dem innan servering vid ett senare tillfälle.

