laktos&glutenfritt.blogg.se

Laktos- och glutenfri receptsamling. Jag använder mig utav laktosfria produkter i samtliga recept även om det inte står, eftersom det enkelt går att byta ut vanligt smör, grädde osv till laktosfritt rakt av.

Smulpaj med jordgubb & rabarber

Publicerad 2016-07-31 13:48:45 i Bakverk,

Smuldeg:
150g Rumstempererat smör
150g Strösocker
100g Havremjöl
120g Mandelmjöl
120g Maizena majsstärkelse

Fyllning:
400g Rabarber
250g Jordgubbar
0,5dl Strösocker
2msk Potatismjöl

Värm ugnen till 175 grader.

Blanda alla ingredienser till smulpajen till en smulig deg.
Dela rabarber och jordgubbarna & blanda försiktigt samman med strösocker & potatismjöl.
Lägg fyllningen i en pajform & täck med smuldegen.
Grädda i ca 15-20 min, fyllningen ska bubbla upp i kanten & smuldegen ska ha fått en gyllene färg.
Servera med vaniljsås.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela